Magazinul DECO-DEPOT din Brasov

2016, lemn masiv, PAL, textil, amenajare, sediu/spatiu public, Brasov

Descriere

Cand mi s-a propus sa amenajez un magazin cu “obiecte de amenajare” am zis ca asa ceva intalnesti mai rar si ca mai simplu nici ca se poate… Dar cand vezi un cub de rigips imens si gol, pe care trebuie sa-l transformi in 30 de zile intr-un spatiu comercial concept, cand nu poti sa te arunci cu cheltuielile ca iesi din bugetul despre care stii doar ca “nu trebuie sa fie mare” (?) incepe sa nu ti se mai para chiar asa de simplu.

Asa ca am inventat un concept:  nu trebuie sa arate ca un magazin – va fi, mai degraba, o casa de oameni. Am impartit vizual ditamai spatiul in zone de locuit – hol, bucatarie, living, dinning, dressing si gradina. Asta era tema, dar trebuia si produsa, asa ca dupa zicala “pofta vine mancand”, dupa taierea primei scanduri, proiectul si executia au mers pas cu pas, s-au intrepatruns si au dus catre un rezultat inchegat, cald si luminos.

Mai intai am dat un nou aspect peretilor si stalpilor (cu tapet, scandura patinata, usi si ferestre, caramida, paleti…); apoi am confectionat (din lemn patinat si PAL) spatiile de depozitare, suficient de multe si incapatoare, speculand fiecare colt disponibil; apoi a venit mobila care a conturat fiecare camera (fie vechituri restaurate, fie din magazine de specialitate, fie produse si modificate de noi); apoi s-a adus marfa care a fost distribuita pe zone (en gros si en detail), iar in final au venit si clientii… Simplu, nu?

Magazinul este in continua “miscare” – totul este de vanzare (mai putin tapetul, hidrantul dintre ceasuri si tortul) astfel ca in fiecare zi e posibil sa gasesti altceva care sa-ti placa…