Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; umbrella_latest_posts has a deprecated constructor in /home2/r40819dotd/public_html/www.lenghel.ro/wp-content/themes/quantum/widgets/widget-latest-posts.php on line 2

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; umbrella_contact_form has a deprecated constructor in /home2/r40819dotd/public_html/www.lenghel.ro/wp-content/themes/quantum/widgets/widget-contact-form.php on line 2
Lenghel | Apartament hotel în Brașov

Apartament hotel în Brașov

2016, lemn masiv, PAL, textil, piatra, MDF, amenajare, apartament, Brasov

Descriere

Un spațiu în centrul orașului compus din doar două încăperi trebuia să devină un primitor loc de cazare în regim hotelier. Ne-am asumat provocarea și iată ce am realizat:

Mai întâi am igienizat locul prin eliminarea tencuielilor și a podelelor putrede reușind astfel să scăpăm de mirosul specific caselor nelocuite timp îndelungat plus să obținem aspectul inedit al  pereților și nivelul uniform al pardoselii. Sub tencuială am descoperit două nișe zidite pe care le-am pus în lumină.

Mai apoi am regândit organizarea spațială și funcțională a camerelor. Era nevoie de baie, bucătărie, dormitor și cameră de zi. Pentru asta ne-am folosit de nivelul plafonului aflat la 4.00 metri și în camera mare am gandit un pat suspendat pe un cub de sticlă cu rol de baie, iar în cea de-a doua cameră am avut în vedere un mobilier de bucătărie simplu și cochet care să nu transforme vizual camera într-o bucătărie și am împărțit încăperea pe verticală prin inserarea în pereți a unor grinzi vechi aparente și podite parțial (a rezultat astfel un spațiu ascuns tehnic și de depozitare). Pentru mărirea vizuală a suprafețelor am renunțat la ușa dintre camere și am mărit golul de ușă la dimensiunile inițiale ale acestuia cu păstrarea, completarea și finisarea cadrului original din lemn. Datorită volumelor foarte mari ale camerelor am propus folosirea încălzirii prin pardoseală, eliminând astfel enervantele și ineficientele calorifere de sub ferestre. S-a ales ca urmare pardoseală din piatră naturală, cea mai eficientă ca întreținere și randament termic, aceasta ascunzând și noile trasee ale instalațiilor sanitare

În final am proiectat, produs sau recondiționat mobilierul folosind materiale diverse (lemn natur, metal, PAL, MDF, pânză), cu condiția să se integreze în spațiu, să creeze unitate și să dea lumină apartamentului.

Canapeaua, scaunele de bucătărie și etajera de baie au fost achiziționate din magazine.

Tabloul Marilyn Monroe – RUXANDRA DONTU.