Echipa atelierului "Lenghel"

Gabi Lenghel

un tamplar cu
suflet de artist

Pe Gabi Lenghel l-a invatat bunicul lui sa mestereasca in lemn, prin anii ’80. De-atunci si-a dezvoltat pasiunea si abilitatile prin scoli, in natura, intr-o trupa de teatru si in diverse munci de proiectare. Prima piesa de mobila concept a creat-o in 2003. Din 2005 s-a angajat "patron" la Atelier LENGHEL.

Cristina Lenghel

un critic cu
maini de chirurg

In spatele fiecarui barbat se afla o femeie care-l tine cu picioarele pe pamant, dupa cum si in spatele fiecarui tamplar se afla o “sefa” cu simt artistic. Este cea care “taie si spanzura”, este cea care inspira, care stie, care elibereaza certificatele de calitate.

Ciprian Vacaru

un baiat cu
becul aprins

La faurirea mobilei solide ai nevoie de pricepere, devotament si putere. Cum s-ar spune: unde-i unul, nu-i putere... Dar unde-s doi, puterea creste si mobila se faureste. Asa ca, cine nu are un coleg de nadejde, sa-si cumpere. Iar cine nu are un prieten, sa aiba rabdare 25 de ani minim.

Csaba Kovacs

un sculptor intr-o ureche

Asa cum istoria ne invata, viziunea artistica incepe de la auz. Csaba sculpteaza dupa ureche si gusta vorbele lui Delacroix: "...orice plăcere estetică desăvârşită este sinteza dintre o plăcere senzorială, o plăcere formală şi o plăcere în sens propriu afectivă."

Bogdan Taut

un sufletist cu
aere de vizionar

Mobila face casa iar haina il face pe om. Dar munca si lauda cu rezultatul muncii nu prea fac casa buna. Din modestie, am gasit un baiat priceput sa se laude si l-am tocmit ca sa ne laude si pe noi.