Echipa atelierului "Lenghel"

Lenghel Ioan

un bunic cu
abilități multiple

De undeva trebuia să vină totul. De la el au venit cei 7 ani de-acasă în meșteșug, responsabilitatea muncii, pasiunea pentru meserie.

Gabi Lenghel

un tâmplar cu
suflet de artist

Pe Gabriel l-a învățat bunicul lui să meșterească în lemn, prin anii ’80. De-atunci și-a dezvoltat pasiunea și abilitățile prin școli, în natură, într-o trupă de teatru si în diverse munci de proiectare. Prima piesă de mobilă concept a creat-o în 2003. Din 2005 s-a angajat "patron" la Atelier LENGHEL.

Csaba Kovacs

un sculptor
într-o ureche

Asa cum istoria ne învață, viziunea artistică începe de la auz. Csaba sculptează după ureche și gustă vorbele lui Delacroix: "...orice plăcere estetică desăvârşită este sinteza dintre o plăcere senzorială, o plăcere formală şi o plăcere în sens propriu afectivă."

Bogdan Taut

un sufletist cu
aere de vizionar

Mobila face casa iar haina îl face pe om. Dar munca și lauda cu rezultatul muncii nu prea fac casă bună. Din modestie, am găsit un băiat priceput să se laude și l-am tocmit ca să ne laude și pe noi.

Ciprian Vacaru

un băiat cu
becul aprins

La făurirea mobilei solide ai nevoie de pricepere și forță. Cum s-ar spune: unde-i unul, nu-i putere... Așa că, cine nu are un coleg de nadejde, sa-și cumpere. Iar cine nu are un prieten, să aibă rabdare 25 de ani minim.

Sebastian Marica

un meșter cu
suflet de copil

Trebuie o oarecare doză de copilărie ca să te poți juca cu meșteșugul. Și pentru asta avem omul potrivit. De multe ori soluțiile cele mai bune sunt cele venite natural, pe care le vezi numai dacă îți place joaca de-a artistul.

Theodor Lenghel

un copil cu
chef de treabă

Constantin Lenghel

un copil ce ia
joaca-n serios